Lystekniske målinger i udbud – en nødvendighed eller ej?

Gate21 (http://www.gate21.dk/) og DTU Fotonik (http://www.fotonik.dtu.dk/) har tilsammen startet Danish Outdoor Lighting Lab (DOLL). Jeg var i sidste uge til Advisory Board møde og vil dele følgende med jer:
De er lige nu i gang med at få deres Quality Lab op og køre. Det betyder at de kan lave diverse fotometriske test på LED armaturer, og forventet endda med kort varsel.Ud over lysdistribution, og energiforbrug, overvejes EMC, IP og IK test, måske endda stress test af armaturer.
Kunne det være en idé at foretage uafhængige test af LED armaturer i et sådant laboratorium i forbindelse med kommuners udbud af udendørsbelysning. Skal det måske endda være noget som kommunerne gør obligatorisk for sig selv?

Her tænker jeg på en ensartet måling af de armaturer der bydes med i forhold til kommunens udbud. Det vil efter min bedste overbevisning sikre sammenlignelighed, og dermed større sikkerhed for at det valg, der gøres faktisk realiserer den forventede tilbagebetaling rent finansielt.

Men måske producenterne mener det er overflødigt da de allerede selv måler deres armaturer?

Hvad mener du?