Kom godt i gang med Smart City

Smart City-begrebet vil blive hørt mere og mere i fremtiden. Det går meget stærkt.  Selvom man som kommune endnu ikke har strategien klar, er der stadig meget, man kan gøre i dag for at spare unødige investeringer om måske fem år, hvor behovene for Smart City-installationer er eksploderet.

God læring i DOLL

Et godt sted at starte, er med et besøg i DOLL Lighting Lab, hvor Smart City- installationer allerede findes.

I DOLL er målet at etablere de første tre faser i den omtalte model, og derefter lade private virksomheder sørge for de sidste to.

I DOLL findes mange slags sensorer og sensorteknologier. Sensorerne er typisk installeret på master, så adgang til strøm er lige for. Der findes allerede mange løsninger – eksempelvis fem forskellige adaptive systemer til belysning på cykelstier og tre forskellige parkeringsløsninger.

Installationsmæssigt bruges samme forsyning af el både til belysning, til Smart City-sensorer og til et City Wifi. Alt går hånd i hånd uden problemer. Der er trukket fiberkabler op i masterne med to til seks masters afstand samt access points. Det sikrer hurtig kommunikation og effektiv Wifi dækning.

Der kører forskellige Big Data-platforme simultant for at vise forskelle, og ambitionen er, at alle data, som sensorer genererer i området, udstilles gratis.

Opbygningen og installationen af de tre første faser giver værdifuld viden og erfaring i forhold til de udfordringer, kommunerne står overfor.

Exlumi fungerer som rådgiver hos DOLL og vi tager jer gerne en tur med rundt i DOLL Lighting Lab. I kan således drage fordel af vores store praktiske erfaring med installation af Smart City applikationer og komme godt i gang med Smart City i jeres kommune.

 

 

BEHOVET ER DER

En undersøgelse fra Frost & Sullivan, 2013 viser, at ca. 30 pct. af trafikken i de store byer er bilister, der leder efter parkeringspladser.